U kunt de Pola van der Donckstichting periodiek steunen voor een periode van minimaal 5 jaar. Dat is voor u en voor ons een heel voordelige manier van schenken.

U kunt gebruik maken van een aantrekkelijk belastingvoordeel, wij mogen vijf jaar lang rekenen op een vaste bijdrage voor het Palabana Kinderdorp!

Elke gift aan een door de belastingdienst erkend goed doel (ANBI), is namelijk vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Uw periodieke gift (er is geen ondergrens meer) is dus voor 100% aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Verdere informatie kunt u vinden op www.belastingdienst.nl

 


Overeenkomst periodieke gift

Tot 2014 mocht u een periodieke gift alleen aftrekken als u deze had vastgelegd bij de notaris. Bij periodieke giften vanaf 2014 hoeft dit niet meer. U kunt de gift eenvoudig vastleggen in een schriftelijke overeenkomst met de Pola van der Donck stichting.

U kunt deze overeenkomst downloaden, digitaal invullen, printen, ondertekenen en opsturen naar de Pola van der Donck Stichting. Mocht dit niet lukken, dan kunt u ook het formulier handmatig invullen en opsturen.

Hoe werkt het?

U belooft, voor een periode van vijf jaar of langer, jaarlijks een zelfde bedrag te doneren aan de Pola van der Donck Stichting. De toezegging wordt vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. U kunt deze overeenkomst invullen en sturen naar Pola van der Donck Stichting, T.a.v. de heer J. Schalken Wij zullen de overeenkomst verder invullen, ondertekenen en aan u retourneren.

Het bedrag van uw schenking geeft u op als aftrekpost bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting, zo betaalt de fiscus tot 52% van uw schenking.

Schenkt u uw belastingvoordeel ook aan de Pola van der Donck stichting? Dan kunnen onze projecten op een groter bedrag rekenen zonder dat u daarvoor meer hoeft te betalen.

Lees hier een artikel (Guller schenken dankzij fiscus) uit de Volkskrant van begin december 2015, over de belastingvoordelen van periodiek schenken.

Guller schenken dankzij fiscus