Het is sportmiddag en iedereen is in de community hall. Er staan rijen stoelen aan weerszijden van de tafeltennistafel. Tijdens ons laatste bezoek in 2014 hadden we de tafel gekocht die regelmatigwordt  gebruikt. De sportkleding is geschonken door voetbalverenigingen Albatros in Apeldoorn, en s.v. M.O.C.’17 in Bergen op Zoom.  De kleding die in grote tassen mee is gekomen wordt onder groot enthousiasme uitgedeeld en gepast.

Ook de leerkrachten en zorgmoeders trekken ze aan. De staf van Palabana heeft een tafeltennistoernooi opgezet. Het toernooi wordt geopend met de wedstrijd Zambia Vs Nederland. Ik geloof dat Zambia gewonnen heeft. De scheidsrechter raakte de tel kwijt. Iedereen komt aan de beurt. Ook de hele kleintjes. William zet ze op tafel en geeft ze onder grote hilariteit een batje. Hartstikke leuk om te zien. Ook de oudere meisjes die niet durven neemt hij mee naar de tafel. Aandoenlijk hoe hij de kinderen probeert te enthousiasmeren. Julie en Erna spelen ook een potje. Dan volgt de ‘prijsuitreiking’. Iedereen is winnaar en krijgt als prijs een door ons meegenomen mandarijn of appel.

De meisjes laten zich fotograferen in de shirts van voetbalvereniging Victoria Boys. De jongens steken zich in de kleding van M.O.C. ’17. Na de fotoshoot vertrekt de hele groep naar de Children Compound.

Er worden 2 voetbalteams gevormd die tegen elkaar gaan spelen op het geïmproviseerde trapveldje met 4 boomstammetjes als doelpalen. De meisjes zingen en dansen enthousiast onder aanvoering van enkele leerkrachten en zorgmoeders aan de zijlijn om de boys aan te moedigen.