In het Palabana Kinderdorp kunnen weeskinderen die geen familie meer hebben in gezinsverband leven. Broertjes en zusjes blijven bij elkaar. Weduwen die hun eigen gezin verloren, zullen voor hen zorgen.

In Zambia overlijden nu nog steeds duizenden mensen aan de gevolgen van aids. Het land telt ongeveer 900.000  wezen die steeds vaker niet meer binnen hun eigen familie opgevangen kunnen worden en dan slachtoffer kunnen worden van discriminatie, uitbuiting en mishandeling.

Zambia heeft nu 1,2 miljoen weeskinderen en er komen er dagelijks tientallen bij. Voorzieningen voor de opvang van deze kinderen zijn er veel te weinig. In Lusaka alleen al zwerven ruim 250.000 kinderen op straat. Bovendien kunnen weeshuizen meestal niet veel meer bieden dan een beperkte scholing.

Het kinderdorp Palabana moet eraan bijdragen dat weeskinderen terug in de maatschappij kunnen, meer zelfstandig en meer bewust van hun eigen capaciteiten en mogelijkheden.


WIE KAN ER EEN MILJOEN WEESKINDEREN IN ZAMBIA OPVANGEN…?

Zambia heeft nu 1,2 miljoen weeskinderen en er komen er dagelijks tientallen bij. Voorzieningen voor de opvang van deze kinderen zijn er veel te weinig. In Lusaka alleen al zwerven ruim 250.000 kinderen op straat. Bovendien kunnen weeshuizen meestal niet veel meer bieden dan een beperkte scholing. Het kinderdorp Palabana moet eraan bijdragen dat weeskinderen terug in de maatschappij kunnen, meer zelfstandig en meer bewust van hun eigen capaciteiten en mogelijkheden.