Martins Secondary School streeft er naar effectief middelbaar onderwijs aan de kinderen van Palabana en de omliggende gebieden te bieden, en om studenten voor te bereiden op hoger onderwijs en levenslang leren.

Naast het lesgeven in de diverse vakken, heeft de school een bewuste focus op HIV / AIDS voorlichting.

Algemene doelstellingen

 1. Een erkende middelbare school in het district te zijn voor de kwaliteitonderwijs.
 2. Om de kosten van het voortgezet onderwijs voor de kinderen van Palabana verminderen.
 3. Om inkomsten voor de duurzaamheid van het Palabanadorp te genereren.
 4. Om bij te dragen aan de voorlichting over HIV / AIDS aan de omliggende gebieden en de nabijgelegen gemeenschap.
 5. Om te zorgen dat de afgestudeerden van de middelbare school goed gemotiveerd en gefocust zijn en toegerust om de uitdagingen van het leven aan te kunnen.
 6. In Palabana Children’s Village geloven we dat onderwijs de sleutel is tot persoonlijke, professionele en gemeenschappelijke ontwikkeling in deze moderne wereld.

Onderwijs is een basisrecht van de mens

Momenteel heeft Martins Secondary School klassen voor graad 8 (kinderen 13-14 jaar) en graad 9 (kinderen in de leeftijd 14-15 jaar). Graad 10, 11 en 12 worden in de komende drie jaar toegevoegd.

Om de tekorten aan lessen op de nieuwe school aan te vullen, heeft PCVT Mr. Chilufya (assistent manager PCV) aangesteld om Business lessen te geven. Miss Chikasa PCV (administratief assistent) geeft les in maatschappijleer.

Internet-verbinding is een mensenrecht

Toegang tot technologie en internet connectiviteit wordt snel steeds meer beschouwd als een fundamenteel mensenrecht.

Internettoegang ondersteunt onafhankelijk, geïndividualiseerd en internationaal onderwijs.

Modern onderwijs fast-tracks ontwikkeling

Het personeel en de kinderen van Palabana zijn erg enthousiast over hun nieuwe school. De school heeft de belangstelling van personeel en publiek gewekt, die gedreven zijn om hun gemeenschap op te bouwen en te ondersteunen door middel van opleiding en studie.


Martins Secondary School

Steun Martins Secondary School

 

Voor dit project is € 21.500,- nodig

2 mensen doneerde in totaal € 125.00 aan dit project.
Bepaal zelf uw aandeel.
Loading Envelop wordt bijgewerkt...

Om te beantwoorden aan de leerbehoeften van de kinderen in Palabana, en om in lijn te blijven met de veranderingen in de Nationale Curriculum Zambia, vereist  de school resourcing voor:

 • 1 x gekwalificeerde leraar agrarische wetenschappen;
 • 1 x mobiel laboratorium ter ondersteuning van het leren van de landbouw- en milieuwetenschappen.
 • 15 x computers en één leraar om de ICT-vaardigheden van kwetsbare jongeren te ontwikkelen. Dit alles voor het maximaliseren van hun kans op zelfstandig leren, zelfvoorziening, en sociale mobiliteit.

Vereisten:

 • Computers: € 10.500,–
 • Laboratoriumapparatuur € 10.00,–
 • Salaris voor leraren € 10.o00,–

De Oorsprong van Martins Secondary School

De middelbare school is gehuisvest in het gebouw dat in eerste instantie bedoeld was als het hospice, vernoemd naar de broer van onze stichter, Pola van der Donck-Scheepers.

Martin Scheepers was een van de eerste beroemde slachtoffers van HIV / AIDS in Europa in de jaren tachtig. Na haar ervaring met het verzorgen van Martin tijdens zijn ziekte was het Pola’s oprechte verlangen om personen die lijden aan aids en de kwetsbare, door aids wees geworden kinderen te helpen.